25 Aralık 2015 Cuma

EL YAPIMI YENİYIL HEDİYESİ



Yeni yıl gelirken, alışveriş çılgınlığına kapılmadan hediyeleşmenin bir yolu yok mu diye düşünmeye başladım. O sırada ofisime kimsenin işine yaramayacak bir katalog geldi. (Yeğenimin adı Ege, katalog da aynı isimli bir projeye dair, üstelik içinden bir de kartpostal çıktı.) Ben de bu kataloğun içinden çıkan parçaları kesip yapıştırarak değerlendirmeye karar verdim.Siz de evinizdeki eski kartpostalları değerlendirebilirsiniz. Emin olun el emeği olan hiç bir hediye unutulmaz.

 ESKİ KARTPOSTALARI DEĞERLENDİRMEK
Malzemeler:
-Eski bir kartpostal
-Hediye edeceğiniz kişinin ya da bebeğinin fotoğrafı

 -Uhu
 -İnternet ve renkli -nostaljik bir şeyler için siyah beyaz da olur- çıktı alabileceğiniz bir yazıcı
-Dergi,katalog,gazete vb.
 Yapılışı

-Kartpostalın yazılı yerlerini belirleyin.
-Konsepte uygun bir fotoğraf bulun ve yazılı yerleri kapatacak büyüklükte çıktısını alın-. (Ben yeğenimin yeniyıl şapkalı fotoğrafını kullandım :D )
-Konsepti destekleyecek bir kaç sözcük belirleyin, bu sözcükleri herhangi bir yerden kesin, bütün halinde bulamadıysanız harfleri kesip yanyana yapıştırın(seri katillerin isimsiz mektubu gibi olmamasına özen gösterin:) ) ya da internetten bulun,çıktısını alıp kesin.Kartpostalınız hazır.

Dilerseniz kartpostalın yazılı yüzünü tamamen fotoğrafla kaplayıp, üst kısmını ortalayarak delgeçle delip ip geçirerek çerçeve gibi de yapabilirsiniz, benimki kitap ayracı olarak da kullanılacak türden bir hediye kartı oldu. Bu hediyenin hafif kalacağını düşünüyorsanız, bir sonraki post el yapımı ayraçlar ile ilgili olacak ikisini birden hediye edebilirsiniz.(Arka kameramı yaptırana kadar ön kamera fotoğrafları ile idare edeceğim.)İşte:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder