22 Aralık 2015 Salı

iyiyiz sanırım ya, evet. iyiyiz.

bugün üçüncü gün, şu an toplam harcam 1,5 lira ve önceden ödenmiş (karta yüklenmiş) olduğu için para harcamamış gibi hissediyorum kendimi. şu an bu girdiyi yazarken, önümde ezginin zabahın köründe sevgiyle hazırlamış olduğu ( :D :P <3 ) peynirli bazlama tost ve kendi elleriyle yaptığı kandil simitleri var. dışarıdan yemeden de yapabiliyoruz bunu. belki biraz uykudan feragat ediyoruz, ama değiyor.

dün çekimle meşgul olduğumuz için güncelleme yapamadık. Günü ezginin yaptığı simitler, yanımda taşıdığım mercimek çorbası ve ofis yemeği ile geçirdik. ben günü 6 liraya kapattım. 3 lira yol, 3 lira süt. Süt ve ekmek alacağımız ve günü de minimum hesapla kapatmak istediğimiz için gaziosmanpaşa - kızılay arasını yürüdük! :) bu arada farkediyorum ki süpermarketler çıktı çıkalı, küçük esnaf tutunmaya çalışırken herşeye zam yapar olmuş!  marketten 1,5 -  2 liraya aldığın sütü büfeden 3 - 3,5 liraya almak hafif koymuyor değil. 

yürürken farkında vardığım bir durum daha, bu sistemin içnde ihtiyacımız olmayan şeylere  o kadar çok para harcıyoruz ki. alışkanlıktan başka bir şey değil. tunalıdan inerken, eskiden olsa ezgiyle en az iki mekana girer, yemek yer, kahve içer, kozmetik dükkanının indirim afişini görür görmez içeri dalar bir kırmızı ruj daha alırdık. yapmadık. biraz zor oldu ama başardık. günü minimum harcama, bolca temiz (ve maalesef soğuk, dondurucu) hava ve yakılan kaloriler ile kapattık. 

harcamadan da mutlu olunuyor :)

bugünü 1,5 lira ile kapatacağım. yaşasın kurum servisi! <3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder